Veckomeddelande vecka 18

Välkomna på Ekarängskolans VÅRFEST!

Torsdag 24 maj

En festkväll där föräldrar och skolan hjälps åt.

Under kvällen kommer eleverna i årskurs 6 ansvara för biljettförsäljningen till linbanan. De som kan är välkomna att hjälpa till. Det kommer finnas föräldrar där som hjälper barna. Det behövs även hjälp med städning efter att kvällen är slut och det är bra om så många som möjligt stannar kvar och hjälper till. Ju fler som hjälper till desto snabbare går det 🙂

Information angående Ramadan och fastan: Ni elever som ska fasta i skolan under Ramadan måste ha vårdnadshavares underskrift på det. (be att få en bilaga) Under tiden som vi andra är i matsalen sker undervisning i biblioteket.

Bifogat till detta meddelandet är en kort information från kommunen om klimatsmart mat. Klicka på länken här bredvid för att komma till den bifogade länken. Information om klimatanpassad matsedel i våra skolor och förskolor

Bifogat finns även information från kommunen om hushållberedskap. Informationen finns översatt på många olika språk. Klicka på önskat språk för att läsa.
Arabiska
Svenska
Somaliska
Persiska
Finska
Engelska

Simon och Oscar, studenter från Högskolan ska vara med oss ytterligare två dagar. De ska själva leda lektioner i svenska engelska och historia.

På tisdag v. 19 är det hemkunskap igen! Vi kommer att gå från skolan klockan 07.55. Den gula –gruppen kommer att gå på tisdag 8/5 . Blå-grupp har lektioner som vanligt i skolan.

På onsdag är det prov om rymden i fysik.

På torsdag och fredag är vi lediga från skolan.

I matematiken arbetar vi resten av terminen med uppgifter som behöver tränas vidare på efter resultatet av de nationella proven.

Vi fortsätter att gå till fritidsgården på lunchrasten. Det är viktigt att hålla sig till fritidsgårdens regler! Alla måsta även passa tiden tillbaka till 13.00 – lektionen igen. Kommer man försent eller inte håller sig till regler får man inte gå ner till gården dagen därefter.

Läxor: (INGEN läxhjälp på onsdag 9/5)
Matematik:    träningsuppgifter ( görs på iPaden tex elevspel.se )
Svenska:        läs minst 15 minuter varje dag (glöm inte fylla i läsloggen).
NO:                 rymden (prov onsdag 9/5)

För att ha koll på matsedeln kan du ladda hem appen ”Skolmaten”

Vi vill gärna att ni kontaktar oss vid sjukdom eller vid annan anledning, det går bra att själv anmäla på dexter, skicka ett sms eller ringa:

Marianne:        0709356657
Johannes:        0706948283

Trevlig helg!

önskar

Sandra, Gabriel, Johannes och Marianne

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *