Veckomeddelande vecka 19

 

Det har varit en riktigt aktiv vecka med Drömstadsredovisning, badhus, glosförhör, landskapsförhör, läsförståelse och läshastighetstest.

Besöket på badhuset var verkligen en härligt avkopplande stund och vi är så stolta över den perfekta redovisningen av Drömstaden, vi kallar den för  Ekarängskolans miljömässa och jag tror verkligen att vi har stor chans att vinna! Alla har chans att se utställningen på vårfesten.

På torsdag är det avslutningsgala för Drömstaden, den är mellan 13.00 – 14.30 på stadsteaterns stora scen. Vi kommer att sluta betydligt senare den dagen och vi måste dessutom montera upp vår redovisning i matsalen när vi kommer tillbaka till skolan så att alla kan se den på vårfesten. Alla ska få kompledigt för övertiden en annan dag, vår plan är att alla elever får sluta efter en tidig lunch fredag 9/6, meddela oss om ert barn INTE får sluta tidigare.

I SO ska vi repetera Sveriges karta, i medeltidsarbetet fortsätter vi läsa om kungar, i matematiken avslutat vi med området bråk och decimaltal och påbörjar området vinklar.

Det blir ingen talangjakt i år men på vårfesten får ni gärna uppträda.

Som bilaga denna vecka finns information om ”Hej Hulta”

Läxa v.20

Matematik: bråk och decimaltal (göra klart) .

Engelska: glosor

So: Sveriges karta till fredag

Läxhjälp på måndagar kl. 14.30

För att ha koll på matsedeln kan du ladda hem appen ”Skolmaten”

Vi vill gärna att ni kontaktar oss vid sjukdom eller vid annan anledning, det går bra att själv anmäla på dexter, skicka ett sms eller ringa:

Marianne:         0709356657
Johannes:         0706948283

Trevlig helg och hopp om vårsol och värme!
önskar
Sandra, Elina, Johannes och Marianne

2 reaktion på “Veckomeddelande vecka 19

  1. Ingredienser
    125 g mörk choklad + 125 g mörk choklad
    100 g osaltat smör
    5 smulade digestivekex
    3 1/2 dl vetemjöl
    4 dl Dansukker Rörsocker Strö
    1 tsk bikarbonat
    3 dl filmjölk
    4 ägg
    100 g valnötskärnor

    Till formen
    smör
    skorpsmulor

    Garnering
    Dansukker Florsocker

    Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en stor, rund kakform.

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kexsmulorna och låt svalna.

    Smält 125 g mörk choklad tillsammans med 2 msk vatten i en kastrull under omrörning.

    Hacka övriga 125 g mörk choklad samt valnötterna.

    Blanda rörsocker, bikarbonat, mjöl, filmjölk, ägg och den smälta chokladen i en bunke och vispa till en slät smet.

    Blanda valnöts- och chokladhacket med kexsmulorna.

    Häll kaksmeten i formen och häll därefter över smulblandningen som sjunker ner i smeten.

    Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Pudra över florsocker vid serveringen.

    Receptet är framtaget av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *